Content is cash

Bred och lång erfarenhet

Very Important Brains har alltid hjärnan som utgångspunkt i all kommunikation.

Tomas DalströmTomas Dalström, som har grundat Very Important Brains AB, har arbetat 25 år som journalist, copywriter, scriptwriter/byråproducent samt manusförfattare för radio, film/TV, webben och interaktiva produktioner.

Nationella och internationella utmärkelser

Han har fått både nationella och internationella utmärkelser för journalistik, dramatik, beställningsfilm, reklamfilm, interaktiva produktioner och innovationer.

Idag arbetar han med att föreläsa, utbilda, skriva och som rådgivare. Han skriver bland annat artiklar om hjärnan, läs- och skrivprocessen.

På engelska, japanska, polska och svenska

Tomas har skrivit boken Bäst i text - Läseboken/Skrivboken, som har fått mycket positiva recensioner. Du kan läsa mer om den här.

Han är också en av författarna till Nobelfesten - Moderna recept från klassiska menyer, som också har fått mycket positiva recensioner.

"...en magnifik kokbok späckad med lika delar recept från Nobelmiddagarna och anekdoter om gästerna". Aftonbladet.

Boken har kommit ut på engelska, japanska, polska och svenska.

World Summit Award


Final i FN:s globala tävling World Summit Award

Tomas har fått patent på innovationer, som gått till final i:

  • FN:s globala tävling World Summit Award. Tävlingens syfte är att minska klyftan mellan teknik och människa.
  • Design for all award, som kommit till på initiativ av den holländska regeringen. I juryn ingick bland annat IKEA:s och Philips designchefer.

Tomas Dalström:

"I min värld är textförfattaren - oavsett om han/hon kallas copywriter, webbredaktör, journalist, informatör, manusförfattare, scriptwriter eller något annat - drivande när det gäller texter.

Han/hon är expert på texter, läsbeteenden, hjärnans funktion och allt annat som bidrar till att skapa en imaginär bro mellan textförfattarens och läsarens hjärna.

Sedan handlar det förstås om ett teamwork, med givande och tagande, för att bygga denna bro."

 

 

 

 

Om cookies

Läs mer