Content is cash

"Bäst i text Läseboken/Skrivboken"

(En ny webbplats för boken är klar inom kort).

Nya Bäst i text

Bäst i text Läseboken/Skrivboken beskriver hur läsprocessen fungerar - med utgångspunkt från hjärnan - och hur du skriver som kommunicerar på hjärnans villkor?

Internationell och nationell forskning

Boken utgår från forskning och beskriver på ett lättförståeligt sätt olika teorier, ger konkreta råd och historiska återblickar.

Innehållsförteckning - mer info

Sveriges Kommunikatörer: "Boktips!" "Bok om att skriva och läsa för att förstå". sverigeskommunikatorer.se. 2013-08-19.

Dagens Media: "Sitter din copy i landskap? Då betalar du för mycket."

Dagens Industri: "Fördomar styr läsningen. Språkexpert: texter skrivna av kvinnor upplevs som rörigare". (2013-07-10)

Några läsare tycker:

"Hjärnan har huvudrollen i `Bäst i text´. Boken får mig att se på texter och hur de produceras på ett helt nytt sätt. Den bygger på vetenskapliga rapporter och intervjuer Tomas Dalström har gjort med bland annat några av Sveriges mest namnkunniga forskare.

Intressant! Många råd och tips. Alla som skriver eller beställer texter borde läsa "Bäst i text".
Jan Fager, vd, Sveriges marknadsförbund

"Gillar den nya boken skarpt och rekommenderar alla som skriver att läsa den! Det har gått några år sen förra boken Bäst i text logooch Tomas Dalström har läst mer litteratur i ämnet och gjort intressanta intervjuer med forskare.
nu är "Bäst i text - Läseboken/Skrivboken" ännu bättre! Vi kommer definitivt att fortsätta använda den på våra utbildningar."
Maria Olin, rektor, Medieinstitutet

"Alla som vill bli bäst i text bör genast sluka `Bäst i text`. Den innehåller mycket intressanta fakta som ger många bra tankeställare och insikter. Vi läser till exempel 25 procent långsammare på skärm jämfört med på papper! Även läsförståelsen försämras vid digital läsning.

Allra mest gillade jag när Dalström ställer sig frågan hur många felaktiga beslut som tas för att läsaren inte förstått vad den läst?
Katarina Gospic, hjärnforskare samt grundare och ägare till Brainbow Labs AB. Hon har skrivit boken "Välj Rätt" och var en av värdarna i P1:s radioprogram "Sommmar" 2013.

"Den bästa boken i mannaminne om hur vi skriver och läser. Jag tycker "Bäst i text" är värd många WOW!
Lärare, föräldrar, politiker, kommunikatörer, journalister och blivande författare borde läsa boken. Den är också utmärkt som kursbok i skrivarkurser."

Marja-Riitta Ritanoro, grundare av MKFC som utbildar i 15 länder samt före detta rektor, lärare och specialpedagog

Bäst i text logo"Läser med glädje "Bäst i Text - Läseboken/Skrivboken. Den är välskriven och lättläst, så jag slukade den med intresse under några pendeltågsresor till och från jobbet. Är man det minsta intresserad av språk och skrivande så bjuder den på en enkel och - som det verkar - mycket vederhäftig översikt över forskningen kring hur hjärnans läsprocess fungerar. Vissa saker känner man igen, annat är överraskande.
Niklas Munter, editor in Chief, Group Communications, SEB

"Bäst i text», er lettlest og interessant lesning og representerer noe nytt. Den er relevant for alle som arbeider med tekster av ulike slag. Boken henvender seg til et bredt spekter av profesjoner og yrkesgrupper og den anbefales på det varmeste.

Boken er relevant for dagens skole og konkretiserer med ny kunnskap mange av de utfordringer skolen står overfor, enten det gjelder bevisstgjøring i bruk av teknologi i skolen eller arbeide med å bedre lese- og skriveferdigheter blant elever."
Hilde E. Jenssen, sosionom og lærer i ungdomsskolen

Här kan du läsa recensioner från första upplagan av "Bäst i text Läseboken/Skrivboken"

 

 

Köp boken här:

210:- + porto enligt Postens prislista. (36:- för en bok. Priset är inklusive moms)

Priset gäller för en bok. Du fyller i namn och adress lite längre ner på sidan.

Du kan betala på tre sätt:

Köp nu 246 kr

Använd Payson för att enkelt och tryggt betala till oss. Med Payson kan du sätta in pengar med VISA, MasterCard samt internetbank (Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea). Du kan läsa mer om Payson r och se vilka e-butiker som använder dem här.

Du får din faktura tillsammans med boken.

2. Beställa fler böcker och betala med kort

Om du vill beställa fler böcker så använder vi oss av Paysons tjänst - betallänk. Vi mailar en länk till dig med den summa som du ska betala.

Det fungerar som "köpknappen" ovan - men utan knapp. Med hjälp av länken kommer du till din betalsida och betalar enkelt och säkert.

Fakturan skickas tillsammans med boken.

3. För dig som vill betala mot faktura

Vi skickar fakturan tillsammans med boken. Om fakturaadressen är en annan än leveransadressen kan du skriva det i meddelanderutan lite längre ner.

Hit ska boken/böckerna skickas:

Namn:
Förtetag/organisation:
Adress:
Ort:
E-postadress:
Antal böcker:
Ditt meddelande:

Du kan även köpa "Bäst i text Läseboken/Skrivboken" hos välsorterade bokhandlare.